Підтримати нас

Зеленський виконав вимогу терориста

Автор статті
22 липня 2020 06:32
837
Поширити:

Про це вже встигли написати всі кремлівські пропагандисти. Трохи висновків.

1. Зеленський забув/ не врахував/ йому не сказали, що кожна його дія в екстремальних обставинах знаходиться під прицілом не тільки терориста і його можливих спільників, не тільки громадян України, не тільки політичних опонентів, але й зарубіжних країн та всієї політичної системи держави-агресора. І його нефахові дії, що ставлять під загрозу життя громадян України, моментально стають мішенню.

2. Зеленському не пояснили базову аксіому для таких випадків: влада НІКОЛИ не йде на поступки терористам, влада НІКОЛИ не веде перемовин з терористами. Для цього є спецслужби і спеціально навчені переговорники. Поліцейський може домовитись про піцу в обмін на кількох заручників, мер, президент, урядовець – в жодному випадку. Це записано в інструкціях, підручниках, статутах держслужб і спецслужб всього світу.

3. «Він вчинив не як президент, а як людина». «Людина» також ніколи не мала би змоги виконувати вимоги терориста і вести з ним переговори без прямої санкції спецслужб – і то, до терористів ніколи не допускають цивільних, тільки спеціально навчений персонал. Навіть до виконання ніби безневинних вимог «заспівати» чи «вдягти рожеву сорочку» не залучають цивільних. Бо це а) може поставити під загрозу їхнє життя і б) їхня найменша помилка може коштувати життя заручникам і представникам спецслужб.

4. Вимога зняти і викласти відеокліп – алогічна, абсурдна, беззмістовна – загалом нормальна для людини з шизофренічним розладом. От тільки виконання абсурдних вимог хворої людини з великою ймовірністю спровокує хворого на ще більш абсурдні і небезпечні дії.

5. Так, ми в курсі, що в нас провалено роботу з формування належних антитерористичних структур – хоча те ж НАТО надавало нам всю можливу допомогу. Але наші спецслужби виявились критично неготовими до ситуації, яку регулярно, настійливо прогнозували фахівці вже більше 6-х років: «будуть теракти». Заручників захопив шизофренік. Усі кинулись виконувати його вимоги, бо ж ніби безневинні, просто абсурдні. Хтось бачив згадку, що залучено найкращих фахівців-психіатрів чи переговорників з відповідною підготовкою для спілкування з психічно хворим терористом? У нас такі є? Їх досі не скоротили і платять зарплату?

Алексей Голобуцкий

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ