Підтримати нас

Зеленський може підтвердити щирість своїх намірів уже сьогодні: відкрити небо для рідної Дніпропетровської області

Автор статті
04 квітня 2019 11:36
604
Поширити:

Дочекавшись 100% підрахунку бюлетенів, хочу поділитися власними враженнями.

Прозорість і демократичність виборів - перемога України. Незважаючи на багато політичних спекуляцій, перший тур пройшов чесно. Епоха каруселі, «печива», «кідалов-підрахуй» канула в лету. Дякуючи відмінній роботі ЦВК, перебіг голосування, підрахунок голосів, збіг цифр екзит-пулів з реальним волевиявленням - було рутинною процедурою. В Росії, де один престолонаступник змінює іншого, а на голос виборця давно начхали - можуть лише про таку демократію мріяти. Хоча, про що може мріяти нація, в половини якої нужник на вулиці?

Зруйновано план Путіна отримати в другому турі двох проросійських кандидатів. Нагадаю, ще в грудні, коли я заявив про власну підтримку одного з кандидатів, шанси на його проходження в другий тур для багатьох виглядали примарними. Тому, це теж перемога України і Петра Порошенка, і ще одна геополітична поразка Путіна.

Україна отримала вибір: або йти далі шляхом нехай важких і інколи повільних, але реформ, вступу до НАТО і ЄС; або обрати шлях Венесуели, де некомпетентні керівники-популісти перетворили найбагатшу країну за запасами нафти у світі - у повного банкрута з середньою зарплатою у 2,5 долара/місяць.

Так, помилок багато. Є несвідомі і свідомі. Щодо свідомих помилок - вірю, кожен зробив належні висновки. Несвідомих - не уникне ніхто, навіть у ідеального штучного розуму є баги в системі.

Щодо Зеленського. Я за нове і якісне, але не за «АО МММ», не за «Партію Зелених» чи «Команду озимого покоління», коли цинічно використовують настрої людей, аби за їх рахунок знову збагатитися. Близько 20% українців проголосували за зміну, причому кожен свою. Бо, на жаль, кандидат без команди, ідеології, і, що ще гірше, взагалі без розуміння як «все дати всім». Особливо, коли це неможливо. Гіперлуп збудувати реальніше, аніж втілити обіцяне, навіть якщо йти за утопічним сценарієм керування державою Голобородьком/Голохвастовим. До речі, цікавий момент в останньому серіалі, який я нарешті змусив себе подивитися, аби постаратися зрозуміти настрої: реальною реформою Голобородька=Зеленського є погашення боргів держави за рахунок майна населення. Ви точно готові знести на майдан всі свої речі, майно, гроші, щоб покрити борги Кравчука, Кучми, Януковича, Коломойського і ін?!

Сподобалося нічне: «стадіон, так стадіон». Для чинного Президента України суть важливіша за форму. А держава - не може бути звичайним проектом: вдалося/не вдалося, закрив і поїхав. Держава - це твоя відповідальність перед 45 млн людей, за її історію і їх майбутнє. Будь-яка помилка може коштувати тисяч і мільйонів життів, втрати самої державності врешті-решт. Хочеш стати Президентом: поясни як, з ким і що ти будеш робити, візьми на себе публічні зобов’язання. Хочеться тобі це робити під надувними кульками і конфетті з неба - прошу дуже.
Пригадалося моє інтерв`ю з Євгеном Черняком. Я свідомо прийняв його виклик, відверто, без купюр обговорити ситуацію в інфраструктурі і щодо мене особисто. Дуже багато мене відраджували від цього кроку: «він заточений на «зраду»», «він тебе знищить», «про що з ним говорити». Результат виявився іншим, досі чимало людей, особливо молоді, підходить до мене просто на вулиці зі словами: «Дивилися Ваше інтерв`ю з Черняком, respect!”.

Зеленському треба сформувати власну позицію: щодо економічної реформи, судочинства, правоохоронної системи, інфраструктури, війни, війська, зовнішньої політики, нації. І тоді побачимо, яка реальна кількість його прихильників, коли треба платити податки, дотримуватися закону, для миру треба перемогти, а для перемоги мати сильну армію, для сили якої має бути ефективний ринок без олігархів. Тут фразою: все буде добре - не відбудешся.

Дива не буде і хто б не був, завтра не постане країна мрії. Особливо, якщо мрій багато. Для результату потрібна важка праця. За добу дорогу можна збудувати лише обіцянками, проте вона зникне наступного дня, так і не з’явившись.

Зеленський може підтвердити щирість своїх намірів вже сьогодні, до речі. Набрати відомий йому телефон і відкрити небо для рідної Дніпропетровської області. Щоб пасажири платили не 8 000-12 000 грн за авіапереліт Дніпро-Київ, а в десять разів менше. Як ми це зробили для всіх українців, окрім Дніпра, де летовище контролює команда Зе. Зробить це? 24 години пішли... ?

І так, я проти того, щоб галичан називали вуйками з села, а українців - хохлами. Росіян я зневажаю і ненавиджу за горе і смерті, які вони приносили і приносять в мою країну. Але ніколи не буду сміятися з власного народу і його традицій, скільки би грошей би мені не платили за це на чужій сцені.

В казино можна поставити на Зеро і виграти. Мушу розчарувати, виграє лише одна людина, а всі інші аплодуватимуть і продовжуватимуть кидати свої гроші в надії на фортуну.

Volodymyr Omelyan

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ