Підтримати нас

За яких умов запрацюють кафе і перукарні з 11 травня

Автор статті
10 травня 2020 06:00
694
Поширити:

Головне управління Держпродспоживслужби інформує: за яких умов запрацюють кафе і перукарні з 11 травня.

Багато підприємців з нетерпінням чекають 11 травня. Адже саме з того дня, згідно постанови Кабінету міністрів України №343, запрацюють певні послаблення карантинних обмежень.

Наприклад, дозволяється ресторанам і кафе відкрити свої літні майданчики. Проте для цього потрібно виконати певні умови:

  • Відстань між столиками має бути не менше за 1,5 метри.
  • За одним столиком можуть сидіти не більше двох осіб (без урахування дітей віком до 14 років).
  • Відвідувачі, крім часу приймання їжі, мають бути у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно.
  • Засобами індивідуального захисту мають бути забезпечені безпосередньо і самі працівники закладу (зокрема захист обличчя, очей, рук
  •  Заклад має дотримуватись відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Також може працювати адресна доставка страв або видача замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” і персонал забезпечений засобами індивідуального захисту.

Також з 11 травня дозволено відновити роботу непродуктовим магазинам і закладам побутового обслуговування (перукарням, салонам краси). Працювати вони зможуть за умови перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Усі відвідувачі та персонал мають бути забезпечені респіраторами або захисними масками. У персоналу ще мають бути засоби захисту рук і очей.

Тією ж постановою КМУ Головному державному санітарному лікарю України доручається розробити та затвердити протиепідемічні заходи, що повинні здійснюватися підприємствами, установами та організаціями, а також агропродовольчими ринками.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ