Підтримати нас

З січня вдвічі підвищується оплата за харчування дітей у яслах-садках Херсона

Автор статті
11 січня 2020 05:00
824
Поширити:

Оплата за харчування дітей у яслах-садках Херсона з січня цього року підвищується вдвічі. Відповідне рішення міська рада прийняла 23-го серпня 2019 року.

У Ольги Пархоменко двоє дітей відвідують дитячий садочок. Каже, якщо раніше сплачувала за їх харчування 550 грн, то тепер платитиме більше тисячі грн.:

"Хлопчик пів дня в яслах, за нього платили 10 грн, будемо платити 20 грн. Дівчинка цілий день в саду. За неї платили 15 грн, тепер будемо – 30 грн. Підвищення оплати за харчування вплине на наш бюджет, оскільки працює один чоловік тільки, а я ще у декретній відпустці".

Як розказала головна спеціалістка відділу дошкільної освіти управління освіти Херсонської міської ради Ольга Солдат, розмір плати для батьків за харчування дітей не змінювався останні п’ять років, а за цей період ціни зросли вдвічі:

"Для того, щоб забезпечити дітям якісне, збалансоване харчування, треба забезпечити продуктами у достатній кількості. А якщо ціни зросли, то треба підвищувати і вартість на їх закупівлю. Відповідно як зросла батьківська плата, так і зросла дотація з міського бюджету, це 40 відсотків".

За словами Ольги Солдат, відтепер один день харчування дитини в садочку коштуватиме 50 грн, було 25. Перелік обов’язкових продуктів складається із 33-х найменувань, змінювати його не можна:

"Це дієтичне дитяче меню. Але кількість продуктів підвищиться, більше можна буде купити молочних продуктів, сиру. Якість буде покращуватись".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ