Підтримати нас

З 1 вересня учнів початкових класів будуть оцінювати по-новому

Автор статті
27 липня 2021 12:30
991
Поширити:

Зміни стосуватимуться учнів 1-4 класів.

Міністерство освіти і науки затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів початкової школи.

Запроваджуються, зокрема, поняття “вербального” та “рівневого оцінювання”.

 У 1-х класах допустиме лише вербальне оцінювання. Оцінюючи вербально, можна використовувати як усні, так і письмові оцінні судження щодо навчальних досягнень учнів. 

 А щодо підсумкового оцінювання (тематичне, семестрове й річне) у 3-х та 4-х класах буде здійснюватися за рівневою шкалою, а його результати позначаться словами або відповідними літерами:

- “початковий” (П);

- “середній” (С);

- “достатній” (Д); 

- “високий” (В).

Відповідний наказ можна переглянути на сайті Міністерство освіти та науки, а також текст рекомендацій оприлюднено на сайті МОН.

Як зазначено в повідомленні відтепер на заміну бальній системі навчальних досягнень учнів запропоновано використовувати буквену.

У МОН наголошують, що оцінка є конфіденційною інформацією, доступною лише для учня/учениці та його/її батьків (або осіб, що їх замінюють).

Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою, об’єктивних результатів навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах – або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

У рекомендаціях МОН також зазначено, що  варто враховувати те, що “нове” оцінювання знань учнів розпочинається вже з перших днів навчання в школі і триває постійно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ