Підтримати нас

Ювілейний Міжнародний фестиваль «Мельпомена Таврії» пройде одразу у двох містах

Автор статті
17 квітня 2018 13:00
704
Поширити:

Сьогодні в театрі пролунав другий дзвоник перед початком ювілейного ХХ Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». Вже за місяць Херсон зустрічатиме гостей з 11 країн світу: Португалії, Німеччини, Литви, Польщі, Угорщини, Туреччини, Ізраїлю, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдови.

Театральну афішу 2018 року складає 51 вистава, 43 театри.

До «Мельпомени» Херсонський театр готує грандіозну світову прем’єру: «ХЕРСОН 1918/2018» (автор Максим Курочкін, режисер Андрій Май) – спільний проект театру Херсона (Україна) і Штутгарта (Німеччина).

Цьогорічний фестиваль буде наймасштабнішим в Україні, оскільки проходитиме на два міста – Херсон та Миколаїв, під час якого буде задіяно 20 сценічних майданчиків.

У м. Херсоні задіяні: велика сцена, сцена театру-кафе, сцена під дахом, сцена на сцені, «Театр просто неба» у парку Херсонська Фортеця, Палац молоді та студентів, площа на території церкви Святої Трійці та Святої Олександри, сцена Херсонського обласного академічного театру ляльок, на території колишнього заводу – арт-проект URBAN CAD, а також вперше в цьому році працюватиме сцена Палацу культури міста Олешки (Херсонська область).

Миколаїв презентуватиме вистави «Мельпомени Таврії» на сценах Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії і  Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру.

Планується проведення низки цікавих заходів в межах фестивалю: театральний шоу-рум на вул. Суворова (показ мод сучасних дизайнерів),  День вуличних музикантів, фестиваль вуличної їжі, фестивальні квести та спортивні турніри, прогулянки на байдарках Дніпровськими плавнями та подорожі на узбережжя Чорного моря.

З кожним роком культурні зв’язки між Україною та Європейським Союзом стають все міцнішими, саме тому в межах фестивалю, спільно з Представництвом ЄС в Україні працюватиме майданчик SIESTA FEST, на якому проходитимуть Арт-заходи  у європейському форматі.

Херсонщина перетворюється на справжнє свято театру, адже кожен херсонець має можливість обрати для себе цікаву подію, поринути у світ мистецтва і таланту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ