Підтримати нас

Євросоюз заборонив імпорт нафтопродуктів і добрив з Білорусі

Vgoru
Автор статті
25 червня 2021 07:02
918
Поширити:

Рада Європейського союзу в четвер, 24 червня, застосувала економічні санкції щодо Білорусі.

Вони передусім спрямовані на обмеження нафтового сектора, а ще зачіпають  виробництво хлористого калію.

Як зазначено в прес-релізі Ради Євросоюзу, “санкції введені проти білоруського режиму у відповідь на ескалацію порушення прав людини в Білорусі та жорстокі репресії щодо громадянського суспільства, демократичної опозиції та журналістів, а також на примусову посадку літака Ryanair в Мінську 23 травня”.  

Ці санкції ЄС передбачають заборону на поставки в Білорусь устаткування, технологій або програмного забезпечення, призначених для моніторингу або перехоплення повідомлень в мережі інтернету і телефонного зв'язку, а також товарів подвійного призначення. 

Крім того, вводяться обмеження на імпорт в ЄС нафтопродуктів, хлориду калію і товарів, які використовуються для виробництва або виготовлення тютюнових виробів.

Поки не відомо, чи підтримає Україна санкції ЄС. Але якщо це станеться, то нафтотрейдерам доведеться в авральному порядку шукати нових постачальників високооктанового бензину. І це може призвести до певних збоїв у забезпеченні пальним українських водіїв. Бо, скажімо,  лише в одному Херсоні провідні брендові АЗС торгують виключно бензином з Білорусі. І якщо від нього відмовитися, то знадобиться  певний час, аби знайти йому заміну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ