Підтримати нас

Як у Херсоні пройшов конкурс «Здай батарейку – захисти майбутнє!»

Автор статті
24 березня 2017 09:00
1,010
Поширити:

На цьому тижні у Херсоні підбивали підсумки  конкурсу дитячого малюнка «Здай батарейку- захисти майбутнє», що організували співробітники кур'єрської служби «Адресат».

Більшість звичних для нас побутових приладів, якими ми користуємося щодня, працюють від простих батарейок. Відпрацьована батарейка містить досить небезпечні речовини, такі як: олово, ртуть, свинець, цинк, магній, нікель та інші.

Херсонці вже знають, що не можна викидати на смітник використані батарейки разом з побутовим сміттям. Адже три роки тому співробітники кур'єрської служби «Адресат» на власному ентузіазмі організували збір отруйних відходів для переробки. І тепер по всьому місту у магазинах, супермаркетах, бібліотеках та банках стоять спеціальні стійки з п'ятилітровими пластмасовими баклажками.

Про те як волонтери разом з керівником кур'єрської служби Юрієм Багненко організовували процес збору відходів  та про шкоду батарейок на державному рівні читайте на нашому сайті у статті «Угроза будущему – батарейка».

Щоб привернути увагу маленьких жителів Херсонщини та їх батьків до проблем екології, волонтери вирішили строворити конкурс дитячого малюнку. Тема проста – вплив батарейок на довкілля.

Конкурс прийняли з захопленням. Діти зі шкіл та дитячих садочків з Нової Каховки, Таврійска, Голої Пристані, Гладковки, Токарьовки, Обривки та Корсунки надсилали свої роботи. Усього набралося більше 120 малюнків.

Їжаки стали головними героями малюнків.

А на цьому тижні в одному з залів Торгово-промисловолї палатиорганізатори влаштували цілу виставку малюнків. Для визначення переможців запросили професійне жюрі, яке й обрало лідерів конкурсу. Усього їх  – 34 за різними номінаціями. Нагорджувати переможців та вручати грамоти планують настопного тижня у бібліотеці Гончара.

Слідкуйте за новинами на нашому сайті vgoru.org.

Де у Херсоні та області можна сдати батарейки ви можете подивитись на сайті організаторів batareiky.net

Або переглянути на інтерактивній карті тут.

${gallery:8fceb8279411e69ef31346221d35f12b}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ