Підтримати нас

Як спорт розвиває особистість та здоров’я дитини: лікнеп для батьків

Vgoru
Автор статті
05 лютого 2021 14:44
1,062
Поширити:

Коли дитина займається чимось цікавим для себе, це сприяє її швидкому розвитку, в тому числі, психоемоційному. Та сьогодні ми розглянемо такий аспект позашкільних занять для малечі, як спорт. Цьому напрямку дозвілля батьки мають приділяти більше уваги, і для цього є багато причин.

У нашій статті ми вирішили розібратися не в тому, що спорт, безперечно, має значення для здоров’я, але й розкриємо “інший бік Місяця”. А саме, як спорт формує особистість та позитивну поведінку.

Товариство та дружба

Якщо розглядати гру у команди, то це спільні заняття спортом, спілкування поза межами навчального закладу, можливість познайомитися з новими друзями. Коли діти тренуються з однолітками, можна сказати, що вони взаємодіють у неформальній дружній атмосфері. Вони знайомляться поза межами школи з іншими дітьми, з якими потім листуються у месенджерах. 

“На результативну гру маленького спортсмена впливає ще й правильно дібраний одяг”, — додали у магазині Sport Hunter. Вибрати його для всієї команди можна за посиланням: https://sport-hunter.com.ua/.

Навчитися програвати

Це доведеться зробити рано чи пізно. І в ігровій формі поразку дитині зрозуміти легше, ніж просто у побутовій ситуації. 

Коли ти програєш у двобої (теніс, фехтування), або програє твоя команда (футбол, футзал), з’являється розуміння, що це не кінець світу, і є над чим працювати. 

Також одночасно формується поняття жаги до перемоги.

Знайомство з дисципліною

Саме у спорті дитина починає розуміти, що таке справжня дисципліна та правила. Адже батьки можуть бути поблажливими, а тренер або арбітр — ніколи. За порушення правил — дискваліфікація. І надалі вміння робити все за правилами формує нормативну поведінку, вміння дотримуватися правил моралі, закону тощо.

Відданість справі

Йдеться про командний спорт, та навіть у в соло-змаганнях дитяча жага до перемоги може бути значно більшою, ніж у дорослого атлета. 

Формується мотивація не програвати та уникати поразок. Діти розуміють, що перемога — це постійні тренування та робота. 

Підвищення самооцінки

Для дітей, які зазнають цькування чи сором’язливої малечі спорт — це можливість натренувати сильний характер. Вони стають упевненішими, коли бачать результат, чують похвалу від тренера. 

Покращення настрою

Чи помічали ви, як батьки, що дитина після секції виходить весела, радісна, щиро ділиться емоціями? Якщо цей спорт їй подобається, звісно. 

Тренування дають малечі прилив енергії та покращують настрій. 

Користь для здоров’я

Хоча ми на початку статті вирішили не загострювати на цьому увагу, але ж це очевидно. Та усе ж наша інформація, можливо, буде корисною для батьків, які сумніваються, чи віддавати дитину до спортивної секції. 

Спортивні діти рухливіші та не мають проблем із зайвою вагою, опорно-руховим апаратом, а маленьке сердечко краще працює завдяки регулярним фізичним навантаженням. Тому якщо маля виявило інтерес до спорту, це ваш шанс забезпечити йому/їй здорове майбутнє та цікаве дитинство.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ