Підтримати нас

Як кандидат у мери обіцянки не виконує

Автор статті
08 вересня 2020 12:00
1,956
Поширити:

Минулого тижня в Україні офіційно розпочався виборчий процес.

Партії мають 10 днів, з 15 по 24 вересня,  щоб висунути і подати до окружних комісій документи для реєстрації власних кандидатів. Але Ігор Колихаєв, лідер політичної партії “Нам тут жити”, пообіцяв у своєму дописі на Фейсбуці оприлюднити  список кандидатів, які будуть балотуватися від його партії, раніше:  «З 25 серпня по 5 вересня ми представимо Херсонщині списки людей, які балотуються від партії НТЖ. Всі кандидати будуть озвучені».  Чи виконав він обіцянку?

ВЕРДИКТ: ОБІЦЯНКА НЕ ВИКОНАНА 

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Спочатку ми пошукали ці дані на сайті Центральної виборчої комісії, але там знайшли лише інформацію, що партія “надіслала до Комісії рішення про участь їх місцевих організацій у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року”.

Тому ми продовжили шукати на офіційному сайті партії, та на сторінці у Фейсбуці.

Станом на 12:00 8 вересня в цих ресурсах не з'явилося повного списку кандидатів, які балотуватимуться від партії на місцевих виборах.

Тож не зважаючи на те, що формально до крайнього терміну - 24 вересня - подання списків кандидатів у пана Колихаєва ще є час, на поточний момент він не виконав свою обіцянку оприлюднити цю інформацію до 5 вересня. 

Слід зазначити, що про частину кандидатів ми знаємо, бо на сторінці у Фейсбуці партії, ще з середини серпня і по сьогодні, під тегом #КомандаКолихаєва публікуються пости про окремих кандидатів. Херсонцям показали вже 19 осіб. Це підприємці, громадські діячі, працівники бюджетної сфери, місцеві політики, які обіймають посади на різних рівнях та навіть представник Православної Церкви України. Але хто ще, крім представлених осіб, буде балотуватися від партії - невідомо.

Фактчекери вже ловили Ігоря Колихаєва на маніпуляціях, зокрема, у сфері адміністративних послуг. Депутат пропонував розв’язати проблему постійних черг до відділу реєстрації місця проживання в Херсоні впровадженням ресурсу, який дозволить херсонцям замовляти послуги онлайн. Але річ у тому, що в Херсоні, як і в усій Україні, ця проблема вже давно вирішується на державному рівні за допомогою системи iGov.

«Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проєкту «БезБрехні».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ