Підтримати нас

Уперше в історії США жінка очолить авіаносець

Автор статті
16 грудня 2020 14:00
1,086
Поширити:

Капітана Емі Бауерншмідт вибрали командиром одного з 11 атомних авіаносців військово-морського флоту США.

У минулому жінка була старшим помічником командира корабля авіаносця USS Abraham Lincoln.

Бауерншмідт була заступником командира екіпажу з близько п'яти тисяч людей.

Бауерншмідт буде командувати авіаносцем у 2022 році. Поки невідомо, яким саме з 11 атомних авіаносців ВМФ США буде командувати Бауерншмідт.

Починала свою кар'єру Бауерншмідт пілотом вертольота Anti-submarine Squadron Light (HSL) 45 Wolfpack в Сан-Дієго, який запускали з есмінця USS John Young для підтримки морських операцій в північній частині Перської затоки. Протягом кар'єри вона налітала більше трьох тисяч годин, сказано в її біографії на сайті ВМС США.

Бауерншмідт в 1994 році закінчила академію військово-морських сил США. Після цього її зарахували в морський авіакорпус. Конгрес США у цьому році дозволив служити жінкам на флоті і в авіації. Саме цей закон змінив усе її життя, зізналася Бауерншмідт в інтерв'ю телеканалу CBS News.

У 2016-му жінка стала першим в історії США старшим помічником командира корабля на атомному авіаносці USS Abraham Lincoln, заступником командира екіпажу. Говорячи про свою роботу на авіаносці, вона висловила надію, що була хорошим лідером і наставником по службі як для чоловіків, так і для жінок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ