Підтримати нас

Відповідальний за вісім тисяч людей. ВІДЕО

Vgoru
Автор статті
16 березня 2021 13:56
1,456
Поширити:

Жителям сіл Станіславської об'єднаної територіальної громади* в останні роки "не щастить" з дільничними офіцерами поліції. Тож уся відповідальність за профілактику злочинів та правопорядок "лежить на плечах" фактично однієї людини - цивільного інспектора Федора Волошина.

Люди згадують, що гарного дільничного у них немає дуже давно, уже десь років зо двадцять. Останній був із місцевих, жив у Станіславі, працював довго, знав про кожного “хто й чим дихає”, тож швидко виявляв правопорушників і злочинців. Навіть ходили чутки, що він думки читає, тому вважали за краще гнати від себе погані задуми. І з посмішкою розповідають про його “маленькі хитрощі”.

Після того, а особливо під час реформи правоохоронних органів, дільничні “чергувалися”, мабуть, швидше, ніж листки календаря.

Федір Волошин ще з дитинства вирішив займатися спортом, взагалі не вживати алкогольних напоїв та тютюну, мріяв стати правоохоронцем. Служити в міліції не довелося. Втім, до силових структур був причетним. Став військовим. З 2005 по 2010 рік працював начальником Білоцерківського пункту спецзв’язку (держпідприємство, яке надає послуги, у тому числі і з доставки секретної документації між 180 країнами світу). Згодом переїхав на Херсонщину.

Став одним із перших добровольців батальйону Херсон, коли у 2014 році на сході країни почалася війна. Брав участь у звільненні міста Іловайськ, був “на виході”, тобто в так званому “зеленому коридорі,” де загинули сотні бійців, у тому числі його побратимів. Після того, вже у складі національної поліції, патрулював Курахово Донецької області. Повернувшись додому, пішов служити у водну поліцію, зокрема, тому, що тодішня рибоохорона була у змові з браконьєрами.

А коли у 2017 році утворилася Станіславська ОТГ, подавав свою кандидатуру на голову громади, бо хотів змінити життя односельців на краще. На виборах посів третє місце. Проте його запросили працювати саме в громаді, спочатку на посаді інспектора праці, а торік - інспектором з охорони правопорядку та благоустрою. Отже, можна вважати, мрія чоловіка - бути на сторожі спокою та безпеки людей - здійснилася.

*Станіславська сільська об'єднана територіальна громада Білозерського району Херсонської області утворена 14 липня 2017 року шляхом об'єднання двох сільських рад. До складу громади увійшло три села: Софіївка, Станіслав та Широка Балка. Адміністративний центр — село Станіслав. Площа громади — 226,58 км², населення за даними 2017 року — 7740 мешканців.

Докладніше про шерифа - читайте у статті: https://cutt.ly/6zMRbli

P.S. «Програма «Шерифи для нових громад» — це історії про надзвичайних мешканців Херсонщини, які працюють у своїх громадах «замість поліцейського». Проєкт команди продакшн «Вгору» та «Шерифи для нових громад» відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ