Підтримати нас

Від завтра в Херсоні скасовують безкоштовний проїзд для пільговиків. Зупиняти весь громадський транспорт поки не планують

Автор статті
23 березня 2020 10:46
923
Поширити:

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Херсонського міськвиконкому  23 березня.  

Про це онлайн газеті «Вгору» повідомила начальниця міського Управління транспорту Марина Віркун. За її словами, рішення набирає чинності з дня опублікування:

"Сьогодні в Херсоні скасували безкоштовний проїзд для пільгових категорій громадян. Скоріш за все, ми сьогодні опублікуємо рішення виконкому, тож починаючи із завтрашнього дня, воно набере чинності, — зазначила Марина Віркун. — Рішення діє на час карантину".

Також, як розповіла очільниця Управління транспорту, питання щодо зупинки всього громадського транспорту міста поки що не розглядалося. Але це може статися, коли в Херсоні зафіксують перший випадок захворювання на коронавірус, або якщо введуть надзвичайний стан. У будь-якому випадку такі обмеження зможуть прийняти лише після відповідного рішення   регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так само не піднімали питання щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті на період карантину або виділення грошової компенсації на закупівлю пального для перевізників, — додала Марина Віркун.

Херсон - не перше місто України, де скасовують безкоштовний проїзд для пільговиків. Такі рішення вже прийняли в Чернівцях, Хмельницькому, Житомирі та Львові. По Херсонській області вже з 19 березня відповідним рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій призупинили надання пільг із проїзду в громадському транспорті.

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів України з 12 години дня 18 березня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями). Також уряд заборонив регулярні перевезення більше 10 пасажирів одночасно у міських трамваях, тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі («маршрутках»). За порушення — кримінальна відповідальність і штраф від 17 до 32 тисяч гривень або позбавлення волі до трьох років.

Також ми писали, що херсонські перевізники пропонували міській владі тимчасово підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті або компенсувати вартість пального. За їх словами, це б дозволило перевозити містян, незважаючи на чинні обмеження — 10 людей у салоні.

Крім цього, ми розповідали, як херсонці намагаються доїхати до місця роботи: вибивають скло в автобусах та б’ються з водіями.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ