Підтримати нас

Вибираємо місце для холодильника

Vgoru
Автор статті
22 липня 2021 15:30
1,473
Поширити:

Ще в шкільному курсі фізики нам розповідають про шкоду електромагнітного випромінювання. Але після закінчення школи чомусь про це всі забувають, тримаючи, наприклад, потужні смартфони в кишенях брюк або не вимикаючи на ніч ПК.

Деякий вплив на людину мають і холодильники. Однак сучасні виробники постаралися виправити цю ситуацію і є моделі з невисоким е/м фоном. До таких належить холодильник Siemens KG39NVl306.

Де безпечно встановлювати холодильне пристосування?

Великі двокамерні варіанти слід вибирати тільки в квартири з окремою кухнею або котеджі. Якщо обладнати таким пристроєм міні-житло, власник буде постійно опромінюватись е/м хвилями. Тому, наприклад, в кавалерки краще встановлювати невеликі морозильні камери.

Куди можна ставити холодильник?

Такі пристрої краще розміщувати в кухні біля стіни, що не межує з житловими приміщеннями. Якщо ця умова нездійсненна, потрібно ставити технічний засіб подалі від ліжка, що знаходиться з іншого боку перегородки. Тривалий вплив електромагнітного випромінювання може призвести до:

  • порушенням режиму сну, безсоння;

  • появи хвороб органів системи кровообігу;

  • зниження загального імунітету.

Безпечна відстань від холодильника — 1,5-2 м. Вибрати відповідну модель можна, наприклад, на офіційному сайті Siemens.

Які параметри слід враховувати при виборі нового холодильника?

Крім сертифікату екологічності пристрій повинен мати:

  • Антибактеріальне покриття поверхонь камери. Це попередить розмноження мікроорганізмів, що прискорюють псування продуктів.

  • Захисну систему від стрибків напруги.

  • Температурні індикатори. За допомогою останніх можна, наприклад, визначити витік фреону.

Не слід вибирати без необхідності занадто потужні холодильники. Оптимальне значення продуктивності в середньому — близько 250 Вт / год. Детальні характеристики пристроїв можна подивитися на сайтах виробників (наприклад, siemens-home.bsh-group.com).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ