Підтримати нас

“Велике будівництво” на Херсонщині: на дорогах “випарувалися” понад 10 мільйонів

Автор статті
23 листопада 2020 14:00
852
Поширити:

Поки країною крокує “Велике будівництво доріг”, контролюючі органи виявляють численні фінансові порушення дорожників. Не є винятком і Херсонська область.

Так, днями аудитори виявили порушення в Службі автомобільних доріг у Херсонській області на суму понад 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Південного офісу Держаудитслужби.

Зокрема, фахівці виявили завищення вартості виконаних робіт з поточного ремонту автодороги загального користування державного значення «Мар'янське - Берислав» на суму 700 тисяч гривень. Крім того, аудитори виявили факти руйнування і деформації дорожнього покриття загальною протяжністю 2700 м, що є на гарантії за договірними умовами, на суму 9 мільйонів гривень.

Також встановлено, що підрядники безпідставно завищили вартість виконаних робіт з поточного ремонту автодороги загального користування державного значення «Одеса- Мелітополь-Новоазовськ» на загальну суму понад 80 тисяч гривень. 

При цьому підрядники недоліки не усунули.

Під час ревізії аудитори встановили: збитки, визнані судовими органами по ДТП на загальну суму 480 тисяч гривень, оплатила позивачам саме Служба, однак за рахунок коштів, передбачених на її утримання. В результаті Служба автошляхів не забезпечила їх регресного відшкодування з контрагента ДП «Херсонський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу.

Аудитори направили керівнику відомства вимоги щодо усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності. Результати інспектування передано правоохоронним органам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ