Підтримати нас

В "Укравтодорі" оцінили ремонт доріг по всій країні

Автор статті
24 червня 2018 11:30
642
Поширити:

На ямковий ремонт з Дорожнього фонду в 2018 році буде направлено 2-3 млрд грн, що складає приблизно 10% засобів Фонду.

Про це заявив радник глави "Укравтодору" Олександр Кава в ефірі "112 Україна".

"Що стосується доріг, де робиться ямковий ремонт – це вимушений захід для того, щоб забезпечити якийсь проїзд на дорогах, які потребують капітального ремонту. Для того, щоб відремонтувати всі дороги країни, дороги між населеними пунктами, потрібно 2 трлн грн. таких грошей немає в державному бюджеті", – заявив Кава.

Говорячи про вартість кілометра дороги, він зазначив, що все залежить від необхідного обсягу земельних робіт.

"Якщо сказати про середньому ремонті, то дорога другий-третій категорії - це від 10 до 15 млн за кілометр", - сказав радник глави "Укравтодору".

Між тим, шляховики ремонтують траси за рахунок Дорожнього фонду, а він наповнюється з акцизного збору, ввізного мита на нафтопродукти, імпортні машини і шини. Поки в фонд надходить половина цих податків. З 2019 року на траси направлять 75%, в 2020 році - 100% коштів. Для порівняння, в цьому році у фонді буде 33 млрд гривень. У 2020 - 75,9 млрд грн.

60% коштів з Фонду йде на дороги державного значення, за які відповідає "Укравтодор". 35% - на траси місцевого значення. Місцева влада сама вирішує, які дороги краще відремонтувати в першу чергу. Ще 5% з Фонду йдуть на фінансування заходів безпеки на дорогах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ