Підтримати нас

В американському містечку обрали чотирилапого мера

Автор статті
15 листопада 2020 09:00
1,175
Поширити:

Поки в США багато виборців обговорюють результати президентських виборів, у містечку Реббіт-Хеш штату Кентуккі вирішили не затягувати з оголошенням імені нового мера міста – ним став Уілбур Біст.

Втім, деякі жителі справедливо відзначають, що, можливо, для нього більше підійде слово «кличка», адже у «високопоставленого чиновника» чотири лапи і хвіст, пише huffpost.com.

Виявляється,  жителі населеного пункту вважають: собака на посаді мера – ідеальний кандидат, який не тільки не краде громадські кошти, а й надійно захищає їх від зазіхань зловмисників. Тому Уїлбура  ласкаво називають «наш хлопець» або «красунчик» і охоче пригощають собачими ласощами.

Практика вибору домашніх улюбленців на такі серйозні посади – не новина. У Реббіт-Хеш пухнасті вибори проходять з 1990 року, а кожен житель містечка разом з голосом робить донат на суму в долар.

Потім зібрані кошти йдуть на благоустрій історичного району міста, де розташовані будівлі XIX століття.

Звичайно, у «мера» є і ряд заступників, які займаються реальним самоврядуванням, але такі «вибори» стали своєрідною «візитною карткою» міста, яка приваблює чимало туристів.

У змаганнях за посаду мера Уілбур Біст обійшов інших волохатих кандидатів з результатом у 13,1 тисячі голосів з 22 тисяч можливих.

Серед претендентів на посаду також були бігль Джек і золотий ретривер Поппі – хлопці теж постаралися і зайняли почесні друге та третє місця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ