Підтримати нас

“Укрпошта” пішла: зрада чи неможливість працювати?

Vgoru
Автор статті
02 липня 2022 17:18
3,009
Поширити:

Останніми днями херсонці та інші українці жваво обговорюють припинення діяльності державного підприємства “Укрпошти” на території Херсонщини. 

Завершила свою роботу в регіоні “Укрпошта” 30 червня. У соцмережах цей інцидент – ледь не найпопулярніший серед новин. 

Як часто-густо буває з резонансними подіями й темами, громадяни поділилися на два конфронтуючі табори. Хтось вважає, що припинення діяльності “Укрпошти” – це зрада. Один із постулатів цієї групи – “Україна і “Укрпошта” “кинули” херсонців, тепер вони залишилися сам-на-сам зі своїми проблемами”. У тому числі – вони будуть не в змозі отримати пенсії та інші соціальні виплати. 

Інші дописувачі аргументують, що як місцеве керівництво, так і прості робітники “Укрпошти” впродовж чотирьох місяців якось примудрилися в окупації організовувати діяльність підприємства, а поштарі приносили людям гроші та листи навіть під обстрілами. 

Своєю чергою, журналіст Олег Батурін повідомляє, що, згідно з його інформацією, днями в Каховське відділення “Укрпошти” вдерлися озброєні російські військові разом із місцевим “гауляйтером”: 

“Вони погрожували розстрілом співробітниці пошти і грозилися засадити їі “на підвал”. Вимагали документи й комп’ютери та переходу на роботу в якусь там «Херсонпошту», - написав журналіст. 

Не залишився осторонь і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, який запевнив, що, незважаючи на ситуацію з “Укрпоштою”, держава не припинить виконувати перед громадянами в окупації свої зобов'язання. 

До речі, раніше стало відомо, що Укрпошта незабаром складе списки людей, які не отримати свої пенсії, і цей список, разом із неотриманими сумами, буде чинним наступного місяця. Тож усі, хто не зміг у червні отримати свої гроші, отримають їх у липні одразу за два чи й навіть за кілька місяців, якщо, звісно, гроші до них не доходили. А взагалі пенсійні кошти акумулюються, і їх можна буде забрати впродовж трьох років, розповіла очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Так чи інакше, за відсутності гуманітарних (так званих “зелених”) коридорів у регіоні соціальні виплати херсонцям у готівці найближчим часом, напевно, робити буде дуже проблематично.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ