Підтримати нас

Український учений розробив систему захисту яблунь від парші

Автор статті
30 листопада 2020 06:30
921
Поширити:

Співробітник інституту садівництва НААН України, професор Федір Каленич розробив   систему захисту яблуні від парші та інших хвороб. Вона сприяє підвищенню врожайності яблуні на 1,2-3 т/га та поліпшенню товарної якості плодів на 2,3-5%. Рівень рентабельності при цьому підвищується на 32,1%.

Про це повідомляє пресслужба НААН України.

«В інституті садівництва НААН розроблено фенопрогнозну систему захисту насаджень від парші та інших шкідливих організмів, яка базується на проведенні обробок у період до цвітіння яблуні за загальноприйнятими фенологічними критеріями, а після цвітіння - у критичні періоди інфікування дерев збудником парші, які визначають за допомогою спеціальних механічних або електронних приладів (для визначення періодів інфікування яблуні збудником парші та ступеня небезпеки інфекції)», - йдеться у повідомленні.

Комбіноване застосування та чергування при обприскуваннях за фенопрогнозною системою контактних і системних фунгіцидів, а також інсектицидів з урахуванням небезпеки тих чи інших хвороб і шкідників, забезпечує захист садів від комплексу шкідливих організмів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ