Підтримати нас

Українці вшановують пам'ять Тараса Шевченка

Автор статті
09 березня 2021 12:00
998
Поширити:

З нагоди 207–ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, по всій Україні і в світі відбудуться урочисті заходи та церемонії покладання квітів до пам’ятника Шевченку.

Задля вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка заклади культури та освіти територіальної громади також підготують низку цікавих заходів. Усі вони мають на меті більше познайомити дітей та дорослих з геніальним співцем українського народу.

Цьогоріч, зокрема, Національна філармонія України підготувала два концерти.

У день народження Шевченка – 9 березня – відбудеться концерт національної капели бандуристів України з програмою «Вечори української музики. Спадщина і сучасність». Будуть виконані «Та не однаково мені..», «Зоре моя вечірняя», «Встає хмара з-за лиману», «Посміхнися, доле» та інші поезії Кобзаря.

До дня пам’яті, 10 березня, 160-ої річниці від дня смерті Шевченка відбудеться концерт «Тараси –Тарасові». Виступить ансамбль народних інструментів «Рідні наспіви».

День народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ