Підтримати нас

Україна будуватиме “стіну” на кордонах з Росією та Білоруссю

Автор статті
14 листопада 2021 11:30
931
Поширити:

Майже через вісім років після того, як за прем'єр-міністра Арсенія Яценюка почалося будівництво стіни на кордоні України з Російською Федерацією, про цей проєкт заговорили знову. Щобільше, в уряді вважають: об'єкт необхідно зробити ще масштабнішим.

Зокрема, про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми "Право на владу", повідомляє “РБК-Україна”.

Монастирський зазначив, що зараз Україна не має нормально обладнаного кордону.

“У нас фактично відсутній нормальний кордон між Україною та Росією, Україною та Білоруссю. Прикордонники є, кордон позначений, але самої споруди кордону немає”, - пояснив Монастирський.

Також він зазначив, що зараз через міграційну загрозу з Білорусі питання з кордоном стоїть дуже гостро.

“Наше спільне завдання, завдання всього уряду, президента, суспільства, - наступного року збудувати кордон між Україною та Росією, між Україною та Республікою Білорусь. Йдеться про понад тисячу кілометрів державного кордону”, - наголосив міністр.

Слід зазначити, що у четвер, 11 листопада, українським урядом  ухвалено рішення через міграційну кризу розмістити на кордоні з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців та правоохоронців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ