Підтримати нас

У справі Катерини Гандзюк поліція тисне на свідків

Автор статті
17 серпня 2018 06:23
558
Поширити:

Двоє свідків зі Львова раніше заявляли, що перебували з 25 липня по 01 серпня із підозрюваним Миколою Новіковим на відпочинку на морі в Херсонській області.

Іх допитали вже два рази: 

  • без адвоката протягом 6 годин;
  • з адвокатом протягом 3 годин.

Тепер слідчі хочуть допитати іх на поліграфі в Херсоні.

Навіщо це робиться:

- поліграфіст у Херсоні, впевнений, це на 100% «своя» людина з боку поліції. Є великі сумніви, що результат такого поліграфу буде об‘єктивним. До того ж ви розумієте, що його послуги не безкоштовні, а будуть сплачені самими поліцейськими з Херсону. 

- якщо свідки відмовляються від поліграфу, то поліція з усіх своїх кишенькових ЗМІ писатиме про те, що мають сумніви у правдивості показань свідків, відтак підозрюваний - саме той самий хлопец.

Тобто поліції мало двох допитів, та того, що за завідомо неправдиві показання свідок несе кримінальну відповідальність. Їм потрібен поліграф. І саме в Херсоні.

Але щоб довести, що підозрюваний саме той, їм непотрібно було ані поліграфу, ані перевірки його алібі. Ви розумієте «красоту игры»?

Та й взагалі сама поїздка в Херсон цих свідків - вже є тиском на них, бо вони мають все кинути й їхати в регіон, в якому відбувається безлад в поліції. Нагадаю, що у Катерини в Херсоні конфлікт інтересів із поліцією. Не тільки із Антощуком, який вже там не працює.

Тому варто було-б погодитись на поліграф, але точно не від поліції і 100% не в Херсоні.

Masi Nayyem

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ