Підтримати нас

У Херсоні вандали атакували пам’ятник Кедровському

Автор статті
22 квітня 2018 10:00
668
Поширити:

У Херсоні сьогодні вночі невідомі пошкодили пам’ятний знак, що був встановлений у Північному мікрорайоні 19 квітня на честь відомого херсонця - Володимира Кедровського. Плиту вандали зруйнувати не змогли, проте скинули її з місця, де вона була встановлена.

Про це ПІК повідомив Олег Турчинський, голова правління ОСББ «Моноліт 14». Нагадаємо, що пам’ятний знак був встановлений тут за ініціативи місцевих мешканців та на кошти, зібрані громадою.

Про те, що невідомі намагаються зруйнувати пам’ятний знак сьогодні о 00.20 повідомили Олегу Турчинському мешканці будинку. Після цього він зателефонував у поліцію, яка прибула на місце за 20 хвилин. Цього часу вандалам вистачило, щоб зсунути пам’ятний знак з місця, де він був встановлений.

«З вікна було видно, як двоє людей намагаються зруйнувати пам’ятник – вони його розгойдували, били ногами до того часу, поки він не впав. Коли пам’ятник впав, я помітив спалахи від мобільних телефонів. Вони розійшлися в різні сторони і робили знімки, фіксуючи, що пам’ятник зруйновано. Потім вони сіли у автомобіль Nissan Juke білого кольору і поїхали, проте через хвилин 7 повернулись та знову підійшли до пам’ятника. Припускаю, що вони хотіли його забрати – намагалися його підняти. Але він важкий, вивалився у них з рук. Поки вони там ходили, я постійно «висів» на телефоні, спілкуючись з поліцією, поліцейський автомобіль їхав з Острова – я подзвонив о 00.23, а прибула поліція 00.43. Звісно, вандали вже зникли», - розповідає керівник ОСББ.

Після того, як поліцейські прибули, Олег Турчинський дав їм свідчення. За його словами, вандали закрили обличчя футболками.

«Вони свідомо це робили, вони ховали обличчя. Це цілеспрямована акція. Я бачив двох хлопців та одну дівчину, але у автівці, можливо, ще були люди», - розповідає він.

«Зараз ми з мешканцями будинку підняли пам’ятник – наразі він стоїть нахилений, не так, як має бути. Будемо зв’язуватися з фірмою, яка його встановлювала, щоб вони відновили, як усе було», - каже голова ОСББ.

Для того, щоб вберегти пам’ятний знак від нових нападів вандалів, голова ОСББ планує домовитися з магазином, що розташований поряд, про підсвічування та попросить спрямувати відеоспостереження у напрямку пам’ятника. «Думаю, нам підуть назустріч», - каже він. Інцидентом вже зацікавилась СБУ, повідомив Олег Турчинський.

«Мешканці так раділи, що вдалося встановити цей пам’ятний знак, а тут таке», - каже голова ОСББ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ