Підтримати нас

У Херсоні проходить виставка "Великдень у Світлиці". ФОТО

Автор статті
04 травня 2021 07:00
1,435
Поширити:

На Благовіщення у Світлиці Херсонського обласного Центру народної творчості відкрилася виставка образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва "Великдень у Світлиці".

Вона гостинно відчинила свої двері задовго до Великодня, бо саме в Центрі проводять майстер-класи з писанкарства, семінари з просування місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини, інші камерні культурно-мистецькі заходи (зважаючи на карантин).

У виставці беруть участь 247 майстрів із 27 громад Херсонщини. Є тут роботи і досвідчених заслужених майстрів народного мистецтва України, і вироби тих аматорів, які вперше представили свої творчі здобутки. В експозиції представлені різноманітні писанки у всій красі та різноманітності, витинанки, вишивка, декоративний розпис, народна та авторська лялька, батик, декоративна кераміка й гончарні вироби, багато виробів у сучасних техніках, але пов’язаних стилістично з темою Великодня.

Карантин та холодна затяжна весна наклали відбиток на стан душі наших майстрів, і вони, сперечаючись з сірою сумною карантинною атмосферою, наситили свої роботи такими сяючими кольорами, візерунками, орнаментами, що відвідувачі виставки зразу відчувають цю яскраву, святкову, позитивну енергетику.

Виставка працюватиме у будні дні до 18 червня. Не забуваймо про дотримання карантинних вимог.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ