Підтримати нас

У Херсоні поліція перевіряє справжність COVID-сертифікатів

Автор статті
20 жовтня 2021 11:07
766
Поширити:

Після того, як Херсонська область 15 жовтня перейшла до "червоної" зони карантину, у регіоні значно посилилися заходи для дотримання карантинних норм.

Зокрема, як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини, ковід-патрулі в обласному центрі не тільки перевіряють дотримання масочного режиму і соціальної дистанції, але ще і контролюють наявність у громадян справжніх ковід-сертифікатів.

Ні для кого не секрет, що з початком кампанії вакцинації в Україні з'явилися ресурси (в основному - електронні), які пропонують невакцинованим людям "послуги" зі створення сертифікату про вакцинацію. Таку "липу" окремі громадяни пред'являють або на роботі, або в транспорті, або в закладах громадського харчування. Але, якщо часом роботодавець або офіціант не здатний встановити справжність документа (або ж і зовсім дивиться крізь пальці на фальшивку), то, як повідомляють у поліції, у правоохоронців є спеціальна апаратура, що дозволяє визначити, чи справжній сертифікат у того чи іншого громадянина.

Для цього на службові планшети співробітників поліції встановлено програмне забезпечення, завдяки йому можна швидко перевірити сертифікат з національної електронної системи охорони здоров’я та електронної системи “Дія” або сканувати паперовий його варіант. 

Поліція також закликає громадян не користуватися послугами сумнівних “посередників”, які торгують підробленими сертифікатами про проходження вакцинації або довідками про негативний ПЛР-тест.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ