Підтримати нас

У Білозерському районі мисливський пес підірвався на пакеті з тротилом

Автор статті
15 березня 2021 14:11
1,080
Поширити:

Трагічний інцидент стався в селі Правдине Білозерського району. Тамтешній місцевий житель відправився полювати на качок, прихопивши вірного чотирилапого друга - мисливського пса на прізвисько Рубін.

Обидва мисливці тільки но почали полювання, як раптом собака побачив у заростях якийсь паруючий згорток і, загарчавши, кинувся з'ясувати, що відбувається. Після цього пролунав гучний вибух, в результаті якого пес миттєво загинув. На щастя, його господареві вибухівка шкоди не спричинила.

Чоловік звернувся за допомогою в поліцію, і та досить швидко встановила, хто і чому підкинув вибухонебезпечний предмет у кущі.

Як виявилося, винуватцем інциденту став один з місцевих жителів, який мешкає на околиці села і якому набридли постійні постріли мисливців і гавкіт їх собак. Він до того вже неодноразово "собачився" через це з мисливцями, але цього разу терпець увірвався, і громадянин не знайшов нічого кращого, як підкинути в зарості попередньо підпалений пакунок з вибуховою речовиною.

До речі, цей пакет із тротилом, за словами селянина, він привіз ще у 1992 році з Молдови, де в ті часи йшли бої.

У підсумку Білозерський районний суд за незаконне зберігання вибухових речовин засудив чоловіка до позбавлення волі на три з половиною роки (з 2-річним випробувальним терміном). Крім того, фігурант заплатить1 307 гривень компенсації за експертизу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ