Підтримати нас

Це геноцид українського народу. Тернопільська облрада вимагає не розміщувати в регіоні евакуйованих із Китаю

Автор статті
19 лютого 2020 17:47
711
Поширити:

Тернопільська облрада на засіданні 19 лютого ухвалила заяву до керівництва країни про неприпустимість розміщення на території області евакуйованих із Китаю.

Про це повідомляє пресслужба облради.

"Перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний говорив, що рішення нинішньої влади поселити евакуйованих у густо населених районах є геноцидом українського народу та наголосив на порушеннях законодавства та дезінформації громади при прийнятті рішень щодо намірів Уряду України розмістити на території Тернопільської області в селі Конопківка Теребовлянського району в санаторії "Медобори" близько 100 осіб, евакуйованих із Китаю, а також вказав на абсолютну непідготовленість санаторію "Медобори" до прийняття евакуйованих із Китаю", - говориться в повідомленні.

Голова ОДА Ігор Сопель заперечив, що рішення про розміщення людей на Тернопільщині погоджено, проте також присутні в залі представники Микулинецької ОТГ висловили сумніви у правдивості сказаного.

Начальник управління охорони ОДА Володимир Богайчук, керівниця Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Оксана Чайчук і керівник санаторію "Медобори" Василь Мартинюк заявили про неготовність прийняти в області борт із Китаю.

Представник МОЗУ поінформував про те, що мета перебування його з колегами на Тернопіллі – визначення умов, які є в області для прийняття евакуйованих.

"Вислухавши представників Микулинецької громади, проаналізувавши надану фахівцями інформацію, депутати обласної ради підтримали рішення Микулинецької селищної ради Теребовлянського району від 18 лютого 2020 року № 2652 "Щодо розміщення евакуйованих громадян України з Китайської Народної Республіки в санаторії "Медобори"та Теребовлянської районної ради.

Також  прийнято заяву до керівництва країни про недопустимість розміщення на території Тернопільської області в селі Конопківка Теребовлянського району в санаторії "Медобори" близько 100 осіб, евакуйованих із Китаю. "Ми, депутати Тернопільської обласної ради, не можемо допустити ситуації, яка ставить під загрозу здоров’я і життя населення області, та вимагаємо від вищих посадових осіб держави вжити невідкладних заходів реагування", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, мешканці смт Микулинці Тернопільської області на знак протесту проти можливого поселення в санаторії "Медобори" евакуйованих із Китаю українців облаштували на під'їзді до нього блокпост. Вчора ввечері там чергувало близько 300 осіб.

Крім того, поблизу місця ймовірного поселення евакуйованих з Китаю українців на Тернопільщині затіяли ремонт дороги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ