Підтримати нас

Третина українців не знає, хто збив малазійський літак

Автор статті
03 жовтня 2018 13:00
703
Поширити:

НДІ опублікувало результати свого опитування, де, здається, вперше виклала у відкритий доступ і те, як відповідають українці на запитання щодо збитого малазійського боїнга.

І ось ці цифри мене потрясли.

Виявляється, 37% співгромадян вважає, що його збили ЗСУ. В Києві таких 35%. Це третина! Третина людей, які так відповідають.

На Сході - до 50%. Захід обнадіює.

37%, як коментують дослідники, це серйозне зниження показника - у грудні 2017-го це було 46%. Можливо, зазначають дослідники на слайді, це відбулося після оголошення результатів міжнародного розслідування.

Тобто уже й результати розслідування є, а 37% все одно вважає, що це Україна збила боїнг.

І я згадую, як одна мила бабулька в окупованому Донецьку на повному серйозі говорила мені, що, звісно, малазійський боїнг збила Україна.

- А хто ж ще? - дивувалася вона.
- Може, Росія... - підказувала я.

Я намагалася приховувати іронію, старушка і правда мені видавалася жертвою пропаганди, але її заклеєні хрест нахрест вікна і наготована на ніч сумка в підвал, стримували мій сарказм.

- Та ви що! Як це Росія! - сплескувала руками мила старушка. - Тоже скажетє! Нащо воно їй треба!

...і чим відрізняється від тої старушки 37% моїх співгромадян, яких було 46% ще у грудні минулого року! 46% - майже половина. І це вільні люди, які, на відміну від донецької бабульки, можуть читати нормальні ЗМІ усіма мовами, яким перекрито "Россию", "Звезду", "Русскую весну" та інший шлак, і в яких не лускають шибки від обстрілів... І які ночують дома у ліжечках, а не по підвалах, де і правда їде дах від страху і відчаю.

Від чого у цих 37% їде дах, що вони не розрізняють чорне та біле?

Лінк на дослідження.

UPD: 37% - це об'єднано три відповіді ЗСУ/механічна несправність/не знаю. Фахівці говорять, що відповіді "не знаю" становлять приблизно третину опитаних незалежно від питання.

Все виглядає не аж так трагічно, як на початку, але все одно питання залишається: а чому ці люди не знають? Їм нецікаво? Вони не хочуть цього знати?

Я і правда сприймаю малазійський боїнг як щось дуже особисте, але завжди підозрюю, що це я не в адекваті, а вони нормальні - ті, які не знають. в них же справи - дача, гараж, діти. Вони не проти України, просто їм пофіг. Я таких теж багато бачила.

Lesya Ganzha

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ