Підтримати нас

Стало відомо, скільки лісу втратив світ у 2020 році

Автор статті
31 березня 2021 12:00
923
Поширити:

Глобальні зміни клімату, в результаті яких середня температура повітря з кожним роком підвищується, а також зростаючий вплив людини на природу призводять до того, що площа лісів на планеті стрімко скорочується.

Як повідомляють в Університеті Меріленда, минулий рік був одним з найбільш болючих для лісів за всю історію. Людство втратило як мінімум 42-і тисячі квадратних метрів лісу, переважно - у тропіках, де деревний покрив є важливим фактором для поглинання вуглеводнів і допомагає зберегти унікальну екосистему.

Найбільше страждають такі регіони, як Південно-Західна Азія і африканська республіка Конго. Втім, якщо говорити про 2020 рік, то найбільш руйнівний вплив випробував на собі ліс Амазонки в бразильському Пантанале - найбільшій тропічній водно-болотній області світу.

Постраждало більше третини території цього регіону. Причиною стали пожежі та посухи, що не спостерігалися тут понад 40 років. В основному пожежі на совісті людей, які освоюють території під ведення сільського господарства. За оцінками вчених, на відновлення уражених ділянок підуть десятиліття.

Водночас є і втішні новини. Так, Індонезія і Малайзія вперше за багато років зникли з переліку країн, де гине найбільше лісів. Це стало можливим завдяки жорсткій позиції влади, яка встановила повний мораторій на вирубку лісу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ