Підтримати нас

Стали відомі перші результати дослідження загибелі птахів у Асканії-Нові

Автор статті
25 лютого 2021 14:39
1,048
Поширити:

Перші дослідження причин загибелі птахів у заповіднику «Асканія-Нова», про яку стало відомо 23 лютого, засвідчили відсутність у них високопатогенного грипу птиці.

Про це заявила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

«Держпродспоживслужба проводить перевірку для з’ясування причин загибелі птахів у заповіднику. Птиця, що загинула, відправлена на декілька досліджень. Перші дослідження виявили відсутність високопатогенного грипу птиці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відбірані проби з відкритих водойм, годівниць та складів зберігання кормів в «Асканії-Нова». Проби направлено на експертизу.

Крім того, стосовно отруєння на території заповідника 218 сірих журавлів у січні, у Держпродспоживслужбі зазначили, що за результатами розтину та хіміко-токсикологічних досліджень «птахи загинули від набряку легень, внаслідок інтоксикації організму неідентифікованою речовиною з антикоагулянтним ефектом.

За словами Магалецької, державні фітосанітарні інспектори виїжджали до 49 суб’єктів господарювання поряд із заповідником. На 27 суб’єктах виявлені порушення законодавства у сфері захисту рослин.

«Перевірки здійснювалися з виїздом на поля для виявлення залишків отруйних принад, які використовують для боротьби з гризунами. Відібрані зразки залишків отруйних принад з полів двох підприємств  направлено на визначення заборонених до використання пестицидів на основі фосфіду цинку. Їх не виявлено», - зазначають у відомстві.

Водночас на восьми підприємствах перевірки провести не вдалося через відсутність допуску. Розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ