Підтримати нас

Справу ексгендиректора Херсонської ТЕЦ направили до ВАКС

Автор статті
07 жовтня 2019 10:00
694
Поширити:

Херсонський міський суд Херсонської області передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього генерального директора ПАТ «Херсонська ТЕЦ» (99,9% акцій якого належить державі в особі Фонду державного майна України) Богдана Педченка у нанесенні збитків підприємству.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 2 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 19 вересня Херсонський міськсуд ухвалив рішення про передачу справи Педченка до ВАКС. 30 вересня до Антикорсуду надійшли матеріали справи. Так, 2 жовтня ВАКС призначив підготовче засідання у справі на 9 жовтня.

За версією слідства, службові особи Херсонської ТЕЦ уклали зі службовими особами ТОВ «Квадро-Фінанс» договір про надання безпроцентної поворотної позики. Цей договір був підписаний без відповідного погодження Фонду держмайна та всупереч вимогам постанови Кабінету міністрів України щодо обмеження витрат підприємства і заборони здійснення витрат на будь-яку допомогу до затвердження фінансового плану. Відповідно до умов вказаного документу службовими особами ПАТ «Херсонська ТЕЦ» перераховано кошти у розмірі 8,785 млн гривень на рахунок ТОВ «Квадро-Фінанс», які не повернули підприємству.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ