Підтримати нас

Снайперша «ДНР» попалася на оформленні біометрики

Автор статті
26 березня 2018 06:30
713
Поширити:

Українська розвідка в Херонській області спіймала співробітницю так званої "МГБ ДНР", снайпершу бойовиків Еліну Борозенную. Вона збиралася оформити біологічний закордонний паспорт.

Це молода жінка, історія діяльності якого пов'язана з Кримом і Донбасом, де вона пропагувала "русский мир" і вербувала жителів до збройних бандформувань бойовиків.

Еліна Борозенная - "молодший лейтенант" так званого "міністерства держбезпеки ДНР". Також, за даними Миротворця, вона - снайперша окремого тактичного взводу антиснайперов "Сталінград", родом з міста Дніпро.

Після затримання терористка зізналася, що займалася інформаційною підтримкою ідей "ДНР". Каже, що працювати на "спецслужбу" бойовиків переконав її чоловік, Іван Борозенный - колишній офіцер МВС України в Криму, який зрадив присязі і став агентом ФСБ. Нові роботодавці направили зрадника з анексованого півострова в Донецьк - на посилення каральних структур окупантів.

Результатом роботи сімейного підряду стали численні листівки, які мали б переконати населення вступати до лав збройних формувань окупантів. В тому числі і такі: "Чоловіки, які воюють за Новоросію! Подаруйте своїм жінкам на 8 березня не букет квітів, а букет свіжозрізаних шевронів!"

Однак, така ненависть до "київської хунти" не завадила Еліні приїхати на підконтрольну територію, щоб оформити закордонний паспорт. "Скажімо так, він відкриває широкі можливості, що спрощує процедуру переміщення", - пояснила терористка Борозенная.

За її словами, серед бойовиків чимало таких, хто так само, як вона, отримує або вже отримав українські документи.

Це підтверджує і українська контррозвідка. Частково це означає, що "російський світ" розчарував бойовиків, тому вони шукають більш комфортні умови для життя.   Долею зрадниці тепер займатимуться слідчі СБУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ