Підтримати нас

Шукаєте склоочисники? Ось, що вам потрібно

Vgoru
Автор статті
07 грудня 2020 10:54
1,010
Поширити:

Подивіться на лобове скло вашого авто. Усе гаразд? Якщо ваші двірники залишають смуги або білі плями, ймовірно, настав час купувати нові. Але не поспішайте з покупкою. Ми розповімо вам, як знайти кращі двірники.

Як показує практика, навіть найкращі склоочисники показують ознаки зносу всього за півроку. Тому заміну варто робити не рідше, ніж раз на шість місяців. Якщо, звичайно, вас не дратують ці смуги від бруду. І якщо ви не замислюєтеся про безпеку водіння.

Визначаємо ступінь зносу

Зніміть щітки зі скла і проведіть пальцем по їх гумовому краю. Якщо гума жорстка, потріскана або утворює безперервні смуги, вам знадобляться нові двірники.

Якщо двірники знаходяться в гарному фізичному стані, але не очищають лобове скло ефективно, спробуйте їх помити. Просто нанесіть рідину для омивача вітрового скла або м'яку рідину для миття посуду на вологу губку або ганчірку, і зітріть бруд із гуми. А потім ще протріть ту частину лобового скла, по якій "ходить" двірник. Так ви отримаєте ще пару місяців хорошого огляду без зайвих витрат.

Замінюємо склоочисники на нові

Завжди купуйте відразу дві щітки. Якщо одна сильно зносилася, то її "подруга" теж перебуває у поганому стані. І перестане нормально працювати вже найближчим часом.

Не забудьте перевірити задній двірник, якщо він є у вашому автомобілі. Не зважаючи на те, що він не так часто використовується, як передні, він теж зношується.

Вибираємо щітки

Зверніть увагу - правий склоочисник може за розміром відрізнятися від лівого. Адже комфортний огляд потрібно робити для водія, а не для переднього пасажира. Погляньте в керівництво по експлуатації вашого автомобіля, виміряйте розмір леза або запитайте в магазині автозапчастин, щоб підібрати підходящий.

Купувати щітки більшого розміру, ніж рекомендує ваш автовиробник - погане рішення. Двірники завжди працюють в парі, як би "допомагаючи" один одному. Вони повинні ходити по певній траєкторії.

Конструкція не має значення

Придивіться до безкаркасних щіток. Це не просто модний тренд. Такі двірники роблять з більш товстої гуми. Вони непогано показали себе в погодних умовах нашої країни. Але треба казати правду - конструкція, це більше питання смаку, а не ефективності. Якщо кріплення і розмір підібрані правильно, якщо двірник прилягає щільно, то чистити він буде добре.

Ще декілька зауважень

Не варто брати найдешевший варіант. Але переплачувати теж не варто. Навіщо брати дорогі щітки, якщо все одно вони прослужать не більше шести місяців? Краще купити відразу запасний комплект та покласти в багажник. Хто знає, де і коли доведеться робити заміну.

Уважно читайте, що зазначено на упаковці. Деякі типи гуми не підходять для експлуатації на морозі. Вони тверднуть та починають погано чистити. Деякі продавці завозять такі двірники, призначені для теплого клімату. І продають їх дешевше.

Обов'язково подивіться на кріплення перед тим, як піти з магазину. Щітки можуть не підійти до двірників вашого автомобіля.

Джерело - https://www.trucker-boss.com/

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ