Підтримати нас

Президент назвав Херсонщину однією з найпривабливіших областей з розвитку туристичної інфраструктури

Автор статті
04 лютого 2020 11:00
665
Поширити:

Під час українсько-турецького бізнес-форуму, який відбувся у Києві 3 лютого, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що потенційно привабливими для обох держав є інвестиції у розвиток туристичної інфраструктури на Херсонщині та Одещині.

Володимир Зеленський закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку, а також запросив турецький бізнес до участі в концесійних конкурсах у проєктах з осучаснення інфраструктури.

Про це повідомляє Прес-служба ХОДА.

«Одним з наших пріоритетів є масштабна модернізація інфраструктури – дороги, аеропорти і морські порти, запуск річкового транспорту. Уже запущені перші концесійні конкурси морських портів Ольвія і Херсон. Зараз ми готуємо нові конкурси по аеропортам і морським портам, а також проєкти концесійних доріг», - зазначив Президент.

Для довідки: переможцем першого в Україні відкритого концесійного конкурсу Херсонського морського торговельного порту стала компанія ТОВ «Рісоіл-Херсон».

Відповідно до інвестиційних зобов’язань концесіонер інвестує близько 300 млн грн.

Передбачається також висока ставка змінного концесійного платежу, сума якого складе 12 млн грн одноразово та 7% доходу щороку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ