Підтримати нас

Переселенцям з окупованої та непідконтрольної територій надаватимуть пільгові кредити на купівлю житла

Автор статті
30 квітня 2021 13:40
1,186
Поширити:

Переселенці з окупованого Криму та з непідконтрольних територій Луганської/Донецької областей тепер можуть придбати житло вартістю до 40 тисяч євро у кредит під пільгові умови.

Кошти надаватимуть на строк до 20 років під 3% річних. Кабінет Міністрів України вже затвердив механізм цього пільгового іпотечного кредитування, повідомляє Урядовий портал

Найближчим часом на базі реєстрів Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву буде сформовано окрему чергу. І поки родина не купить квартири, за неї зберігається місце в будь-яких інших чергах на придбання житла чи поліпшення житлових умов, у тому числі реєстрах Державного фонду та його регіональних управлінь.

Кому саме прийшов час отримати кошти -  будуть обирати з-поміж зареєстрованих на сайті Держмолодьжитла шляхом випадкового вибору, за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних

А переможець сам обирає, що придбати. 

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що вони прийняті в експлуатацію не більше, ніж 35 років тому чи реконструйовані не більше, ніж 25 років тому.

Фінансується програма коштом 25,5 млн євро гранту, наданому Урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови (KfW). І впродовж 2021–2022 років планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей або 1768 осіб. 

Додаткову інформацію можна отримати в регіональних управліннях Держмолодьжитла. 

Контактна особа Херсонського регіонального управління - Ольга Борисівна Шорнік, тел. (0552) 43-04-45.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ