Підтримати нас

Остання вступна кампанія за «старими» правилами

Автор статті
21 вересня 2019 03:27
767
Поширити:

Зараз у розпалі вступна кампанія до вузів на заочну форму навчання. Останній термін подачі документів - 30 жовтня. Ймовірно, це останній рік, коли можна стати студентом або за результатами зовнішнього незалежного оцінювання минулих років, чи взагалі, без ЗНО. Адже Міністерство освіти планує у 2020 році кардинально змінити принципи вступної кампанії.

Зокрема, як пояснили нам у Міжнародному класичному університеті ім. Пилипа Орлика, зараз обговорюється ускладнення тестів та збільшення мінімального прохідного конкурсного балу (по окремим спеціальностям до 150). Крім того, абітурієнт вже не зможе вступити до виша без результатів тестування, і бакалавр теж не зможе без них поступити до магістратури.  А сертифікати ЗНО можливо, будуть чинними лише рік.

Втім, одинадцятикласники, які планують навчатися у вузі, можуть зараз «підстрахуватися» і зекономити свої нерви, час, та гроші батьків.  Яким чином?

Наприклад, як це можливо зробити в університеті ім. Пилипа Орлика.  Там для старшокласників запровадили дистанційну форму навчання. Учень школи отримує завдання через мережу Інтернет, сам планує, коли та як йому зручніше його виконувати. А крім того, за ним закріплюється викладач, який постійно на зв’язку і може у будь який час проконсультувати.

Тобто можна закінчувати школу і одночасно отримати диплом робітника по одній із 7 спеціальностей (молодшої медсестри, лаборанта, діловода, стюарда, касира, паспортиста, охоронця).

Після школи можна одразу піти працювати, вже маючи кваліфікацію. Або можна подовжити навчання далі, бо з таким дипломом вже не треба здавати ЗНО й можна одразу поступити на 2 курс коледжу університету. А після закінчення коледжу - отримати звання бакалавра по скороченій програмі. В залежності від спеціальності навчальний час скорочується від півроку до року.

Університет ім. П. Орлика, один з небагатьох в регіоні, що має всі необхідні сертифікати для організації такої форми навчання.

Крім того, у цьому році університет ще приймає без ЗНО випускників вишив з дипломами спеціаліста або магістра, які бажають підвисити кваліфікацію чи змінити фах.  На бакалаврат набір відбувається за 15 спеціальностями, в магістратуру - за 10, й в аспірантуру - за напрямком «психологія».

А під час канікул студенти університету проходять оплачувані міжнародні стажування.

Більш детальну інформацію можна отримати в приймальній комісії: м. Миколаїв, вул. Котельна, 2. Представництва у Херсонській області: смт Чаплинка, смт Каланчак, м. Скадовськ, м. Гола пристань. Телефон приймальної комісії (0512) 59-30-01, 55-07-36, 099-541-92-22, 067-904-50-06 https://mku.edu.ua/

P.S. Матеріал створено в рамках партнерського проекту онлайн газети «Вгору» спільно з Міжнародним класичним університетом ім. Пилипа Орлика.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ