Підтримати нас

Незвичайні музеї світу

Автор статті
13 грудня 2020 15:44
1,673
Поширити:

Сьогодні музеї – це місце культурного дозвілля публіки, яка бажає не тільки дізнатися щось новеньке, але й візуально доторкнутися до історичного минулого або природних цікавинок. Підготували невеличку добірку музеїв, які дивують  оригінальністю та колоритом.

Музей ковбас у Берліні

Любите куштувати щось смачненьке? Тоді цей музей для Вас. Тут кожний відвідувач має змогу дізнатися про історію та особливості приготування різних ковбасок. Очевидці стверджують, що вперше саме в цьому місці було приготовлена відома німецька ковбаска під соусом. Крім того, у музеї можна переглянути кіно про ковбаски, понюхати різноманітні спеції та навіть пограти у комп’ютерні ігри.

Замок Лідс у Кенті

На 500 гектарах розкинувся величний замок XII століття з красивими парковими насадженнями. Він розташований на двох суміжних островах  річки Лені  Зайшовши в замок, ніби потрапляєш у буремні часи середньовіччя. В інтер’єрі представлені прекрасні колекції мистецтва, порцеляни та вишукані меблі. Сюди туристи приїжджають, щоб насолодитися романтикою Англії. Також тут унікальний рослинний лабіринт, який створює тисяча тисових дерев. Замок занесений до спадщини ЮНЕСКО.

Музей поганого мистецтва в Бостоні

Уже понад 20 років у цьому місці зберігаються найжахливіші роботи горе-художників. Перша картина тут, у буквальному сенсі, з’явилася зі смітника. Її просто викинули через відсутність цінності. Три зали музею розбиті на теми: «Під кайфом», «Нікчемні риси» та «Малосимпатичні пейзажі». Потрапити до музею можна безкоштовно, бо він працює під девізом: «Мистецтво – занадто нікчемне, щоб його ігнорувати».          

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ