Підтримати нас

Небезпечні маршрутки: як сервіс “Укрскарга” покращує обслуговування в транспорті Херсона

Автор статті
29 грудня 2021 15:20
2,375
Поширити:

Ця історія трапилася в одній із херсонських маршруток під номером 8. Водій став на зупинці “Росинка”, пасажири вийшли, шофер закрив двері та поїхав далі. Але раптом пролунав повний розпачу жіночий крик. Поглянувши назад, побачила бабусю, котру по дорозі волочить автобус. Водій не дочекався, поки старенька вийде і рушив, защемивши дверима її руку.

Я побігла до автобуса, гучно вигукуючи “зупинись”, але, схоже, людина за кермом не чула наших з бабусею криків. Тим часом люди в салоні теж  здійняли галас, зрештою автобус загальмував і жінка звільнилася. Поки люди лаялися з водієм, ми з одним із пасажирів допомогли жінці підвестися і вибратися на тротуар. За першої ж можливості я швидко сфотографувала на телефон номер маршрутки.

Я очікувала, що водій вийде до постраждалої, розпитає про її стан та запропонує викликати швидку, але цього не сталося. Водій зачинив двері автобуса та й поїхав далі. Ми з бабусею стояли на спорожнілій зупинці, вона сперлася на мене перевести дух  від шоку та казала щось нерозбірливе услід автобусу. Згодом, коли вона трохи заспокоїлася, я запропонувала їй викликати поліцію та швидку, але жінка навідріз відмовилася. “Що це дасть? Ніхто не допоможе”, - сказала бабуся. Вона ще довго дякувала за допомогу і попросила перевести її на інший бік дороги. 

Після цього я написала пост на своїй сторінці у Фейсбук та у групі “Транспорт Херсона”. Місцеві ЗМІ підхопили допис та розповсюдили цю новину з усіма описаними деталями. У коментарях багато людей обурювалися та лаялися на адресу шофера, але цього здавалося замало. За таке грубе порушення під час пасажирських перевезень необхідно, щонайменше, усунути від роботи в громадському транспорті такого водія, поки не постраждав хтось іще. 

Під постом мені порадили написати скаргу до міського управління транспорту за допомогою електронного сервісу “Укрскарга”. Це виявилося доволі легко, адже на сайті вже є безліч готових шаблонів.

Потрібно лише обрати той, що підходить під вашу ситуацію і вписати необхідні дані. Я обрала шаблон “Посадка/висадка” з порушеннями”.

Далі є два варіанти: друкувати скаргу або надіслати в електронному вигляді. Я обрала другий та залишила у відповідному полі свою електронну адресу. Невдовзі на пошту  отримала сповіщення, що скарга надійшла до управління транспорту.

Впродовж майже трьох тижнів на пошту надійшла відповідь. У ній йшлося, що після розгляду скарги прийняли рішення звільнити водія. Тож на практиці виявилося, -  сервіс виконує свою функцію і в управлінні реагують на скарги, що набагато ефективніше, ніж викликати резонанс лише в соцмережах.

До речі, подати скаргу можна ще й стосовно благоустрою, медицини, роботи водоканалу, поліції та покращення велосипедизації в місті. Тож користуйтеся у разі потреби: https://ukrskarga.org.ua/ 

Проєкт «Ukrskarga.org.ua» реалізується ГО «Імпульс Херсонщини» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ