Підтримати нас

Над знеструмленим Кримом зависла ще одна загроза

Vgoru
Автор статті
02 грудня 2015 08:22
548
Поширити:

У знеструмленому Криму може виникнути нестача ліків, хліба та продуктів з коротким терміном придатності. Про це йдеться в інформаційному донесенні так званого "віце-мера Сімферополя" Тейфука Гафарова "голові адміністрації" міста Геннадію Бахареву. Документ процитувало видання "КоммерсантЪ".

Відповідно до донесення, наразі дефіциту ліків та продуктів не спостерігається, проте, через відсутність електрики така проблема може виникнути дуже скоро. Повідомляють, що з 170 мережевих продуктових супермаркетів Сімферополя не працюють 85. Окрім того, у документі йдеться про те, що за "відсутності поставок в достатній кількості", на полицях супермаркетів залишилося лише молоко із тривалим терміном придатності.

Щодо хлібу, то станом на 29 листопада у Сімферополі залишалося близько 9,5 тисяч буханок хліба. Зауважимо, що населення міста складає близько 350 тисяч осіб. За інформацією голови асоціації "Торгівля Криму" Сергія Макєєва, лише п'ята частина кримських супермаркетів забезпечена дизельними генераторами. Інші ж магазини працюють, коли електрику вмикають. Макєєва пояснив, що власники мереж не готувалися до відключень, оскільки "їх переконували", що "все буде нормально", а дорогі генератори багато підприємців встановлювати не захотіли.

Втім, так званий "перший віце-прем'єр Криму" Михайло Шеремет, що встановлення генераторів є проблемою приватних підприємців. "У нас стояло завдання забезпечити безперебійну роботу стратегічних об'єктів: молокозаводів, хлібокомбінатів. Створити запас і організувати підвезення палива для генераторів. Це зроблено ", - заявив Шеремет.

Стосовно медикаментів, то у донесенні Гафаров пояснив, що через відсутність інтернету призвела до того, що аптеки не завжди встигають подати заявки на придбання ліків, а банки з затримкою перераховують постачальникам платежі. Тому, попри відсутність проблем із "наявністю медикаментів" сьогодні, у так званій "владі" Криму не виключають "дефіцит лікарських засобів" у майбутньому.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ