Підтримати нас

На Херсонщині крадій автомобіля отримав п'ять років ув'язнення

Автор статті
12 листопада 2021 10:25
848
Поширити:

У серпні 2021 року в селі Каїри, що в Олешківській територіальній громаді, з одного подвір'я невідомий викрав автомобіль “Таврія”. На той час власник машини виїхав у справах до Херсона і виявив пропажу лише за декілька днів. Втім, поліція знайшла автомобіль уже за добу і повернула його законному власнику.

Як з'ясувалося пізніше, заявник знав особисто крадія. 

Він розповів слідчо-оперативній групі, як близько місяця тому познайомився з 43-річним чоловіком. Той поскаржився, що йому ніде жити, але він начебто “майстер на всі руки” і може допомагати по господарству. Заявник дозволив новому знайомому пожити у нього. У день від’їзду саме на нього потерпілий залишив своє господарство і поїхав у справах.

Поліцейські відпрацювали відео з камер спостереження, встановлених на будівлях населеного пункту, та з’ясували, що автомобіль виїхав з села в напрямку Нової Каховки. Тож оперативники зв’язались з колегами Каховського районного відділу поліції та спільними зусиллями встановили місцеперебування викраденої автівки. Транспортний засіб також засвітився на записах камери відеоспостереження, встановленої поблизу набережної в Новій Каховці. Там поліцейські і знайшли автомобіль разом із гостем потерпілого.

Затриманий уже був неодноразово судимий за майнові злочини. Востаннє звільнився з місць позбавлення волі у 2018 році. Він зізнався правоохоронцям, що дійсно взяв без дозволу автомобіль чоловіка, який прихистив його у себе, та поїхав кататись. Але доїхав  лише до Нової Каховки, бо закінчилось пальне і пробило колесо.

Суд визнав чоловіка винним і обрав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ