Підтримати нас

На Херсонщині чотирьох псевдополіцейських підозрюють у колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
20 вересня 2022 11:46
436
Поширити:

Херсонська прокуратура заочно повідомила чотирьом колаборантам-поліцейським підозру в колабораційній діяльності. 

Про це йдеться на сторінці обласної прокуратури у Facebook.

Йдеться про віктора чернушенка, дениса оскаленка, ірину ковбасу та андрія базалія.

За даними слідства, з травня 2022 року троє колишніх експертів та співробітників Херсонського ізолятора тимчасового утримання погодилися обійняти посади в так званому “экспертном криминалистическом центре главного управления мвд области”. А на посаду директора окупаційної структури “призначили” колишнього співробітника ізолятора віктора чернушенка. Він займається підбором кадрів та закликає місцеве населення співпрацювати з росіянами.

“Інші троє підозрюваних обійняли посади так званих «начальника лабораторії наркотичних засобів та психотропних речовин, лікарських засобів та отруйних речовин, вибухових речовин та продуктів пострілу», «завідувача сектору товарознавчої та гемологічної експертизи», «старшого судового експерта почеркознавчих експертиз» та виконують службові обов’язки, покладені окупаційною владою”, – йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування проводять слідчі УСБ України в Херсонській області.

Раніше ми повідомляли, що херсонська обласна прокуратура заочно повідомила двом колишнім поліціянтам із Генічеська про підозру в державній зраді. Підполковник поліції обійняв посаду начальника дільничних інспекторів на тимчасово захопленій території Херсонщини в псевдоправоохоронному органі – “генический райотдел полиции гу мвд в Херсонской области”, а капітан служить російським загарбникам на посаді так званого “начальника відділу”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ