Підтримати нас

Мітинг проти забудови скверу продовжився в кабінеті міського голови

Автор статті
03 квітня 2019 07:18
873
Поширити:

Після закриття сесії Херсонської міської ради мешканці будинків по проспекту 200-річчя Херсона та вулиці Карбишева, які виступають проти будівництва поряд з ними багатоповерхівки компанією “Геолікс”, зустрілися з міським головою в його кабінеті.

Про це передає ПІК, з посиланням на пряму трансляцію на сторінці Гривна.кс у Фейсбук.

"Ми не маємо права відміняти рішення суду, яке зобовязує міську раду надати забудовнику містобудівні умови, - каже міський голова Херсона Володимир Міколаєнко. – “Геолікс” пішов до суду та доводив свою правоту. Свого часу міська рада виділила ділянку під будівництво. Коли там була захаращена територія, то це одне, а зараз там розбили сквер, створили дитячий майданчик, є позиція людей, тож руйнувати це не припустимо. Зараз ми не можемо скасувати містобудівні умови, це кримінальне провадження й на мене, й на чиновників, які це погодять. Була пропозиція вивчити та доопрацювату питання. Зараз на місце вийшли представники місцевої державної архитектурно-будівельної інспекції".

Далі перед присутніми виступив керівник міської ДАБК Ростислав Маршак. Він попросив не фіксувати те, що він скаже по цій ситуації. Запевнив, що є певні механізми, підстави, які дозволять вирішити проблему. 

Депутат міської ради Ольга Маренчук запевнила мешканців, що вони мають підтримку депутатського корпусу, є підтримка міського голови. 

Тож депутати разом с юрвідділом міської ради та мешканцями до наступного засідання сесії мають підготувати проект рішення міської ради про розірвання договору з компанією “Геолікс”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ