Підтримати нас

“Мисливці за наркотиками”. Патрульна поліція “запустила” новий чат-бот

Автор статті
10 листопада 2021 16:00
994
Поширити:

Так звані “закладки”, тобто місця, в яких наркоділки залишають пакунки з наркотичним зіллям, як і "наркотичні графіті" на стінах будинків, давно стали однією з найсумніших прикмет нашого часу. Правоохоронні органи насилу вирішують цю проблему: адже за часів соцмереж та мобільних телефонів відстежити та затримати порушників закону не так уже й просто.

Однак у поліції вважають, що з цією напастю можна боротися методами самих наркодилерів.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС, в Україні запрацював новий чат-бот, покликаний відстежувати збут наркотиків по всій країні.

Ініціатива "запустити" ресурс належить керівництву патрульної поліції МВС України. Чат-бот отримав назву “Мисливці за наркотиками”.

Як інформують у повідомленні, з допомогою чат-боту можна анонімно та в декілька кліків повідомити патрульних про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників.

Скористатись чат-ботом можуть усі громадяни у тих містах, де працює патрульна поліція. Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, треба відкрити програму у своєму телеграм-каналі.

Після цього громадянин повинен вказати населений пункт, адресу, за якою побачив потенційного зловмисника, описати місця, де, на думку заявника, може бути закладка (труби, клумба, лавочка тощо).

Ще краще до цієї інформації додати фото- й відеоматеріали. Передбачається, що після цього на місце потенційної “закладки” негайно виїжджатиме поліцейський патруль. який працює у тому населеному пункті, в якому відбуваються події. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ