Підтримати нас

Міноборони судиться з удовою воїна АТО за 609 тис.грн

Автор статті
30 березня 2017 03:33
714
Поширити:

Військові чиновники не хочуть виплачувати гроші за смерть чоловіка внаслідок отриманої в армії хвороби.

Вдова воїна АТО з Кривого Рогу судиться з Міноборони за разову грошову допомогу в розмірі 609 тисяч гривень. Її чоловік захворів на пневмонію під час проходження служби, а помер уже після відрахування з лав ЗСУ, що й стало військовим чиновникам приводом відмовити у матеріальній компенсації, йдеться в сюжеті ТСН.

"Нам жити ні за що, в нас однокімнатна квартира. Тут проживає, прописано п'ять чоловік: дитина-інвалід, двоє малолітніх дітей, і ще молодша дочка", - твердить вдова Людмила Корній. Однак у Міноборони наполягають: на день смерті Станіслав Семенович Корній не був військовослужбовцем, а закон передбачає виплату одноразової грошової допомоги у разі смерті військовослужбовців, а не осіб, звільнених зі служби.

Сім'я з Кривого Рогу судиться із відомством за одноразову грошову допомогу. Чоловік захворів в АТО, від цієї ж недуги помер, але вже в статусі звільненого - його відрахували з лав ЗСУ за станом здоров'я. Юристи-волонтери певні, що це не справедливо і знайшли ще такі випадки.

Військові прокурори тлумачать закон інакше, тому подали до суду. "Є висновок військово-лікарської комісії, де написано, що захворювання пов'язане із проходженням військової служби. Він був у статусі військовозобов'язаного. Тому жодних тут колізій не може бути", - переконаний заступник військового прокурора Дніпропетровського гарнізону Сергій Дичко. Суд став на бік родини воїна АТО, потім була виграна ще й апеляція, однак грошей усе одно нема – Міноборони готує касаційну скаргу.

Волонтери організації "Юридична сотня" натрапили ще на три подібних випадки та вирішили спробувати змінити законодавство. Підготовлений документ уже зареєстрували в парламенті. За ним, держава буде зобов'язана виплачувати допомогу сім'ям померлих протягом трьох місяців після звільнення з лав війська через хворобу. Така норма має убезпечити рідних від того, що вони будуть кинуті напризволяще. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/minoboroni-suditsya-z-udovoyu-voyina-ato-za-609-tisyach-griven-904903.html

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ