Підтримати нас

Медзакладам тимчасово окупованої Херсонщини продовжено виплати

Vgoru
Автор статті
21 травня 2022 12:20
837
Поширити:

Медична галузь Херсонщини та інших тимчасово окупованих областей буде і надалі отримувати виплати з державного бюджету.

Але це стосується лише закладів, з якими є зв'язок, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Міністерство охорони здоров'я України:

“Наразі продовжено режим виплат медзакладам на тимчасово окупованих територіях, де є належний зв’язок із керівництвом для проведення платежів. За лютий-травень медзаклади у Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях за Програмою медичних гарантій отримали понад 5,2 млрд грн. Ще 50 млн грн перераховано медзакладам, які фінансуються за субвенцією”, - йдеться у повідомленні.

За даними МОЗу, на тимчасово окупованих російськими військами територіях знаходиться 235 медичних закладів та понад 20 бригад екстреної медичної допомоги. Відомство надало рекомендації щодо їх роботи в умовах окупації. Також, спільно з СБУ, готують додаткові вказівки.

Наразі відсутня інформація про виплати заробітної плати за квітень від 18 закладів. Їх керівництво не виходить на зв'язок. У розв'язанні цього питання МОЗ співпрацює з військовими адміністраціями.

“Також однією з найбільших проблем є забезпечення регіонів у тимчасовій окупації необхідними ліками та медичними виробами. рф блокує постачання ліків з підконтрольних Україні територій і використовує ситуацію як один зі способів примусу до взаємодії з ними”, - зазначають у Міністерстві охорони здоров'я.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ