Підтримати нас

Курортний сезон в Криму цього року приречений на провал

Автор статті
29 квітня 2017 08:27
608
Поширити:

Курортний сезон в Криму традиційно відкривається 1 травня. І цей рік не став винятком, але ось підготовка до турсезону виявилася проваленою, передає replyua.net. Так, Лариса Опанасюк, яка очолює так зване «туристичне відомство» на півострові, 26 квітня під час профільної наради з главами міст і районів зазначила, що з 428 кримських пляжів лише чверть - 109 майданчиків - підготовлені до нового сезону. Настільки ж безрадісна цифра - близько 25 відсотків - прозвучала і в звіті кримських рятувальників щодо виконання плану з очищення акваторій пляжів від небезпечних предметів.

Офіційно в Криму в минулому році відпочили 5,5 млн. Чоловік, але більшість експертів сумнівається в реальності цієї цифри хоча б тому, що в туристи місцева влада записували всіх прибулих на півострів - родичів, відрядження, спортсменів та ін. Більш реалістичною виглядає оцінка колишнього міністра курортів Криму Олександра Лієва, який назвав цифру в 1,5 млн. відпочиваючих.

І хоча кримська влада чекає на зростання турпотоку в цьому році, але реальність не співпадає з їх очікуваннями. Експерти дають жорстку оцінку: до боротьби за російського, не кажучи вже про іноземного, туриста півострів не готовий за всіма параметрами. Найбільше потенційних відпочиваючих не влаштовують ціни і якість сервісу. Так, пакет all inclusive, який цікавить 70-80 відсотків російських туристів, в Туреччині разом з перельотом обійдеться в майже 700 доларів. Відпочинок категорії «5 зірок» в Криму коштує в 3,5 рази дорожче, ніж в Туреччині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ