Підтримати нас

Хімічний викид на Херсонщині: рятувальники пішли на радикальні заходи

Автор статті
07 вересня 2018 14:20
606
Поширити:

У мережі з'явилася інформація про те, що в Херсонській області, яка також постраждала від хімічних викидів з "Кримського титану", в п'ятницю, 7 вересня, після обіду почалася евакуація дітей.

Про це стало відомо з коментаря, який дав глава Мирнинського ОТГ Андрія Сучок, передає Обозреватель.

 

Сучок додав: "Вирішили почати вивіз дітей. Перших будуть вивозити з села Преображенське, яке найбільше постраждало", - сказав він.

За його словами, дітей відправлять в санаторії Скадовська.
Як доповнив глава ОТГ:

"Маленькі діти поїдуть з мамами, постарше - самі. Також відправимо і вагітних. Але вивозити будемо тільки тих, хто погодиться"

У свою чергу, місцеві жителі села Преображенське розповідають, що "Кримський титан" досі працює, незважаючи на те, що окупаційна влада півострова обіцяли його зупинити.

Місцевий житель Микола Якимов розповів джерелу:

"Деякі труби ще димлять. Нам з села це добре видно. І щоранку іржава роса покриває дерева, всі предмети. У дворі труби, машина, металеві підвіконня - все в коричнево-зеленій жирній плівці"

У Преображенській амбулаторії також розповідають, що люди продовжують звертатися зі скаргами на головний біль, слабкість, кашель, свербіж. "Менше скаржитися не стали. Завод-то все одно працює", - пояснили нам в амбулаторії.

Крім того, від хімічних викидів постраждали села Олександрівка, Гаврилівка, Каланчак.

Також з'явилася інформація про те, що на самому "Кримському титані" повідомляють, що повністю призупинити роботу заводу збираються до 11 вересня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ