Підтримати нас

Херсонці вийшли на марш за права жінок. ФОТО

Автор статті
08 березня 2019 12:16
886
Поширити:

У міжнародний жіночий день, 8 березня, у Херсоні, як і у багатьох містах України, пройшов феміністичний марш.  Учасники акції виступали за рівність прав жінок, проти дискримінації, сексизму та нерівності.

У марші взяли учать понад 20 людей. Охорону забезпечила поліція і Нацгвардія, тому що організатори, БО "Інша", отримали чимало погроз на свою адресу в зв’язку з проведенням  маршу.

Збиралися учасники на площі Свободи, кожен приніс плакат зі слоганами, що пов’язані з правами жінок: про рівну заробітню плату, «Давайте разом виховувати дітей», плакат «Традиції рабства» з малюнками каструль, сковорідок та випраної білизни, «Якщо ти віриш у рівноправ’я, то ти фемініст, пробач!» та інші.

Перед початком маршу одна з його організаторок, Марина Усманова, розповіла про проблеми з правами жінок в Україні та Херсоні.

«В області немає жодного притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Саме жінки - ті люди, яким потрібно потрапити додому до 20.00, тому що пізніше  в Херсоні не ходять маршрутки і доводиться йти неосвітленим вулицями, що небезпечно,» - зазначила Марина.

Але одна з головних проблем у тому, що Україна досі не ратифікувала Стамбульську конвенцію про запобігання насильству над жінками.

Небайдужі херсонці, скандуючи гасла на захист прав жінок, пройшли ходою від площі Свободи проспектом Ушакова  до вулиці Суворова.

По закінченню учасники розповіли, що спонукало їх вийшли на марш та поділилися ситуаціями, коли вони стикалися з гендерною дискримінацією.

Марш пройшов без інцидентів.

${gallery:72a8888478ebe2cf523b2fdedcb97bc0}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ