Підтримати нас

Херсонського високопосадовця судитимуть за розкрадання бюджетних грошей

Автор статті
04 грудня 2019 07:00
599
Поширити:

Обвинувальний висновок у справі про зловживання службовим становищем начальника ГУ ДСНС Херсонщини, що призвело до розтрати 235 тисяч гривень бюджетних коштів, спрямовано до суду.

Про це повідомляє Стопкор.

Детективи ДБР з’ясували, що у 2016 році посадовець підписав договір на закупівлю понад 83 тисяч літрів бензину і 61 тисяч літрів дизельного палива загальною сумою близько 2,7 мільйона гривень, та згодом він уклав додаткову угоду, за якою ціну палива завищили на 10%, хоча на той період зростання ринкових цін бензину та дизелю не спостерігалось.

Досудове розслідування у справі проводили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Херсонської області.

Як інформує ДБР, у випадку доведення провини у суді, службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 6 років. Його також позбавлять можливості обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, та накладуть штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ