Підтримати нас

“Херсонське дербі”: “Енергія” в Херсоні здобуває вольову перемогу над “Кристалом”

Автор статті
13 вересня 2021 13:00
907
Поширити:

За однією з версій, (на сьогодні вона вважається головною і найімовірнішою) термін "дербі" з'явився в спорті ще в кінці XVIII століття. Тоді в англійському місті з аналогічною назвою один із місцевих вельмож заснував змагання з кінного спорту, в яких брали участь жокеї з двох різних регіонів Дербі. Протистояння кінних команд мало такий же завзятий і принциповий характер, яким відрізняються в наші часи матчі футбольних команд, що представляють одне місто або регіон.

З плином часу слово "дербі" стали вживати виключно відносно футбольних поєдинків. Цікаво, що в самому місті Дербі ніякого "дербі" вже дуже давно не проводиться: адже тут на зелених полях виступає лише одна команда - "Дербі Каунті".

Тим часом у групі "Б" Чемпіонату України з футболу сезону 2021-2022 глядачі дочекалися і на "херсонське дербі". У його  рамках у матчі восьмого туру в Херсоні зустрілися "Кристал" і "Енергія" з Нової Каховки.

Обидві команди підійшли до цієї зустрічі з вантажем кадрових, турнірних й ігрових проблем. Обидва суперники в семи минулих матчах вже примудрилися програти чотири рази, що відкинуло їх у кінець турнірної таблиці.

"Дербі" дозволяло в разі успішного результату хоч трохи виправити цю ситуацію.

Молода херсонська команда спробувала взяти ініціативу у свої руки з перших хвилин, встановивши контроль над м'ячем, що  глядачам в останні два сезони доводилося спостерігати рідко. Стартовий натиск увінчався голом, який на 17-й хвилині забив Тимур Гогітідзе. До перерви "Кристал" володів перевагою і не давав приводу для сумнівів у тому, що цього разу нарешті буде здобута перемога. Але на 34-й хвилині гравець "Енергії" Владислав Бондар в одній з контратак забив образливий для господарів гол. Команди пішли на перерву з рахунком 1:1, хоча "Кристал", повторимося, володів перевагою.

Але в другому таймі ситуація кардинально змінилася. Уже новокаховчани вийшли зі старту зарядженими на активність та швидкі атаки, і це принесло свої дивіденди вже через три хвилини після відновлення гри: м'яч в сітку воріт Максима Ковальова відправив Владислав Бородай.

Після цього новокаховчани вважали за краще грати стримано, приділивши основну увагу обороні. Навіть у цій ситуації "синьо-зелені" мали кілька прекрасних шансів хоча б зрівняти рахунок, але всі зусилля виявилися марними. Підсумок - 1:2 на користь "Енергії", яка зміцнилася на 11-му місці в турнірній таблиці. "Кристал" натомість продовжує "горіти": він розташувався на 14 сходинці. У наступному турі на херсонців чекає ще один непростий і принциповий поєдинок: "Кристал" вирушить до сусіднього обласного центру, де зіграє з футбольним клубом "Миколаїв".

Відзначимо, у цьому ж турі невдачу зазнала і сімферопольська "Таврія", яка в селі Мар'янівка Каховського району програла команді "Тростянець" з рахунком 0:2.

Амбітна "Таврія", яка мріє потрапити до першої ліги, також невдало розпочала сезон і зараз розташувалася на 12-му місці, маючи в активі лише 9 очок.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ